Breaking News

Breaking News!

Interpelările senatorului Bulacu

Mai 16, 2017

Senatorul liberal Romulus Bulacu i-a interpelat recent pe miniştrii Lia Olguța Vasilescu şi Florian Dorel Bodog. Ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, parlamentarul vâlcean i-a solicitat clarificări privind Legea salarizării unitare în timp ce Ministrului  Sănătăţii i-a ridicat problem privind criza vaccinurilor.

Clarificări privind Legea salarizării unitare

Având în vedere proiectul Legii salarizării unitare, care prevede creşteri salariale de până la 140% în anumite situaţii, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi care sunt analizele financiare pe care se bazează aceste majorări, ţinând cont că reducerile fiscale au determinat scăderea considerabilă a veniturilor şi dacă aceste majorări vor genera o reducere a numărului de posturi în sistemul bugetar?”, se arată în interpelarea adresată ministrului Lia Olguţa Vasilescu.

Criza vaccinurilor

Criza vaccinurilor l-a determinat pe senatorul Bulacu să-i adreseze o interpelare ministrului Sănătăţii – Florian Dorel Bodog. „Sistemul sanitar românesc se confruntă cu una din cele mai grave crize din ultimii 20 de ani – lipsa vaccinurilor destinate nou – născuţilor şi copiilor. An de an această carenţă în sistemul de sănătate ia amploare, în anul 2017 România ajungând să se confrunte cu focare de rujeolă. Cu toate că încă din luna ianuarie, conform declaraţiilor dumneavoastră, cunoşteaţi această situaţie pe care aţi catalogat-o ca fiind „dezastruoasă”, astăzi statistica indică 24 de decese cauzate de rujeolă. Abia în luna aprilie, după epuizarea stocurilor de vaccinuri, aţi demarat achiziţia de noi doze. Din fericire, în judeţul Vâlcea, nu au fost înregistrate cazuri. Vaccinurile sunt insuficiente având în vedere numărul mare de cereri, iar dozele existente sunt folosite ca rezerve în cazuri de urgenţă. Pe cale de consecinţă, domnule ministru, având în vedere situaţia menţionată, inadmisibilă pentru o ţară europeană, în secolul XXI, vă rog să-mi comunicaţi: De ce nu există un plan de achiziţionare a acestor vaccinuri pentru a fi distribuite la timp medicilor de familie, în condiţiile în care aceştia au obligaţia de a asigura vaccinarea? Cine este responsabil pentru declanşarea epidemiei de rujeolă? Care este termenul de rezolvare a acestei situaţii, respectiv distribuirea vaccinurilor în vederea acoperirii numărului de cereri? Care este situaţia actuală a Institutului Cantacuzino? Care sunt măsurile pe care Ministerul le va lua pentru a pune capăt acestei crize şi pentru a preveni pe viitor această situaţie, achiziţionarea în regim de urgenţă adoptată de dumneavoastră dovedindu-se a fi tardivă şi ineficientă? Solicit răspuns scris”, susţine senatorul liberal în interpelarea adresată ministrului Sănătăţii. (Cristian BERENDEŢ)  

Politica

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: