Breaking News

Breaking News!

Indivizi cu teama de a nu schimbaţi din funcţie

Ian 09, 2017

Zile grele de iarnă cu autorităţi care se străduiesc să îşi facă treaba. Înjurăturile au devenit o obişnuinţă, deşi tot mai mulţi români au înţeles cauza neputinţei noastre. Autorităţile au ajuns să nu mai aibă mijloacele necesare să intervină. Nu mai e ca pe vremea lui Ceauşescu. Acum, aceleaşi autorităţi se tem să recunoască că sunt incapabile ca să nu îşi piardă pâinea. Teama de instituţiile de control. Teama de a nu fi schimbaţi din funcţie. În primul rând se gândesc la ei, aceşti vremelnici indivizi şi, apoi le restul. Încă o dată Vâlcea a fost ocolită de zăpezi masive. Să sperăm că aşa va rămâne în continuare.

L-am urmărit pe preşedintele Rădulescu şi pot spune că omul nu a stat o clipă. Deşi ales pe funcţie, Rădulescu arată că îi pasă şi că vrea să îşi facă treaba aşa cum scrie la carte. Nu vrem să îi dedicăm acestuia editorialul de faţă, însă nu putem uita pericolul care ne-am pândit până la un punct. O coaliţie monstruoasă cu tentacule inclusiv în anumite instituţii ale sistemului dorea să îl „instaleze” pe Buican. Punctul de cotitură a fost schimbarea garniturii la CET Govora. De aici filmul s-a rupt. Nu ştim în cazul în care filmul nu s-ar fi rupt, dacă tot Rădulescu ar fi fost preşedinte, având în vedere jocurile din Consiliul Judeţean. Însă vedem că providenţa nu a greşit. Cel puţin până acum. Şi nu putem uita miza. Patru ani la Consiliul Judeţean cu un preşedinte care ar fi trebuit să călărească CET Govora. Şi nu numai. Dar mai ales CET Govora.

Aveam de ales între două găşti. Aşa nu mai avem de-a face cu nici una, deşi una dintre ele încă îşi linge rănile cu un ochi la trecut. Trecutul putred. Atât de putred de nici măcar Borza nu a mai îndrăznit să exemplifice cu adevărat cum a ajuns acea unitate în halul în care a ajuns. Are şi el probabil sensibilităţile lui. Ca şi unii din sistem care se roagă prea des fals la Dumnezeu. Să fie sănătoşi. Mintal. Până la capăt. Aşa că nu ne putem deocamdată văita de iarnă. Şi nici de autorităţi. Prefectul Renga e acelaşi pe care îl ştim. Om la locul lui dedicat muncii. Iar Costi Răduelscu e prea tânăr ca să nu aibă putere de muncă sau să o dea în bară. De aceea aleargă peste tot prin judeţ. Vrea să îşi facă treaba ca să nu îl tragă nimeni de mânecă. Aşa îi place lui.

Editorial

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: