Breaking News

Breaking News!

Înaintări în grad şi diplome de merit de Ziua Pompierilor

Sep 13, 2017

Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, în data de 13.09.2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

 

 

Eveniment festiv

În intervalul orar 10.00 – 13.00, cetăţenii au vizitat atât unitatea din Rm. Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Govora, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care au aflat detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. La ora 11.00, pe platoul inspectoratului s-a dat startul activităţilor omagiale în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea s-a  oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri. După ce au fost transmise mesajele autorităţilor, au fost recompensate cadrele militare cu: Înaintarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, astfel: la gradul de plutonier adjutant: Predulete Robert Florin, Serafim Gheorghe Cristian, Vizantie Ion, Vană Horațiu Marian Sandu Nicolae, Păunescu Gheorghe şi Puiu Costel. Diplome de merit, oferite de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al judeţului Vâlcea, echipajului care a ocupat locul10 la Competiţia Mondială de Descarcerare şi Prim-Ajutor (World Rescue Challenge).; Echipajului care a ocupat locul I la Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat la proba „Acordarea primului ajutor calificat”, format din: Plt. adj. şef Nuţă Cecilia – coordonator lot şi concurenţii: Plt. maj. Cârciumaru Cristian, Plt. maj. Gavrilei Lucian, Plt. maj. Ciortan Ovidiu. Diplome de onoare, oferite de Agenda pompierului s-au acordat, în semn de recunoştinţă pentru îndeplinirea exemplară a misiunilor, următoarelor cadre: plutonier adjutant șef Orleanu Constantin; plutonier major Petre Mihai; plutonier major Dumitru Cristian;  plutonier major Capezanu Cristian

Festivitatea de premiere

Au urmat premierile competiţiilor sportive organizate cu ocazia acestei zile festive, astfel: Campionatul de minifotbal a fost câştigat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, locul doi s-a clasat, Centru de Pregătire pentru Geniu Panait Donnici, iar pe locul trei s-a clasat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea. La campionatul de minifotbal intern locul I a fost ocupat de Garda de Intervenţie Râmnicu Vâlcea, locul II de Detaşamentul de Pompieri Drăgăşani şi pe locul III s-a situat Reşedinţa Unităţii.

Campionatul de tenis de masă intern a fost câştigat de Plt. Adj. Popescu Remus, plt. adj, Stroe Nicolae, mr.Florea Marian- Alin; Campionatul de fotbal-tenis între instituţiile publice locul I a fost ocupat de ISU Valcea, locul II de Centrul de Pregătire pentru Geniu Panait Donnici, şi locul III Serviciul Roman de Informaţii Vâlcea.La campionatul de tenis de câmp intern locul I a fost câştigat de Ing.Crivoi Dan, locul II de plt. Adj Vătășoiu Mirel și locul III Mr. Decu Marian. Probele de la Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă au fost câştigate, astfel:  la „Scara de fereastră”: locul I  a fost ocupat de  plt. maj. Teleşpan Claudiu, locul II de plt. maj. Cîrstian Gheorghe, locul III de plt. Obogeanu Marius; iar la „Pista cu obstacole pe 100 de metrii”: locul I a fost câştigat de plt. Obogeanu Marius, locul II plt. Burlan Marian-Nicolae şi locul III plt. maj. Cîrstian Gheotghe. La campionatul de Pescuit Sportiv Intern, locul I a fost ocupat de echipa compusă din (plt.adj. Ilinca Gheorghhe și plt.maj. Mecu Victor); locul II de echipa (plt.adj. Stroe Nicolae și plt. maj. Drăgoescu Florin); iar locul III echipa formată din cpt. Urluială Marius și cpt. Zoican Marius.

Activităţile omagiale au fost încheiate cu defilarea cadrelor prin faţa autorităţilor.

Exerciţii demonstrative

Ziua a fost încheiată cu executarea exerciţiilor demonstrative: „Scara de fereastră”, „Dispozitivul de intervenţie”, descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat şi utilizarea platformei de lucru la înălţime. În data de 20.09.2017, începând cu ora 11.00, se va oficia o slujbă de pomenire a pompierilor căzuţi la datorie şi au fost depune coroane şi jerbe de flori la mormântul eroului cpt. (p.m.) Dumitru Croitoru din satul Fişcălia – comuna Ioneşti. Pe timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989, Căpitanul postmortem DUMITRU CROITORU, angajat al Grupului de Pompieri Sibiu, a căzut la datorie acţionând cu dârzenie şi curaj pentru îndeplinirea misiunilor specifice. De atunci, în fiecare an, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România – pompierii vâlceni şi sibieni deopotrivă, se alătură familiei îndurerate pentru comemorarea celui ce a fost şi va rămâne în amintirea pompierilor „Eroul Pompier Căpitanul (p.m.) DUMITRU CROITORU”, un simbol al dăruinţei şi sacrificiului pompierilor pe altarul libertăţii. La 13 Septembrie, anul acesta s-au împlinesc 169 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848. (Cristian BERENDEŢ)

Actualitate, Flash centru

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: