Breaking News

Breaking News!

Evenimente culturale de excepţie la Călimăneşti

Iul 28, 2017

Regal de artă şi teatru pentru turiştii staţiunii, pentru locuitori şi pentru cei care au poposit în oraşul Călimăneşti. Cele două tabere devenite deja tradiţie pentru oraşul staţiune, Tabăra de Arte Vizuale „Vlaicu Ionescu”, ajunsă la a XI-a ediţie şi Tabăra Naţională de Teatru „Florin Zamfirescu”, ajunsă la a IX-a ediţie s-au bucurat de aprecieri şi în acest an. Iubitorii de artă şi teatru au avut parte de creaţie în domeniul artelor vizuale, expoziţii personale şi de grup cu lucrările artiştilor participanţi, atelierele de dezvoltare personală prin teatru, ateliere de dans, ateliere de teatru şi păpuşi.

Regal de artă şi teatru

La deschiderea oficială au fost alături de tinerii actori şi de artişti primarul Florinel Constantinescu, viceprimarul Vasile Scîrlea, senatorul PNL Romulus Bulacu, consilierul judeţean Samoil Vîlcu, consilierul prefectului judeţului, Alexandru Concioiu, maestrul Florin Zamfirescu, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Vâlcea, Gheorghe Dican, fiica actorului Florin Zamfirescu, lector univ. Ştefana Zamfira. Cele două manifestări culturale vor promova excelenţa în educaţie şi potenţialul cultural al oraşului Călimăneşti. Pe terasa Hotelului Central din Călimăneşti au putut fi admirate creaţii artistice realizate în cele zece ediţii anterioare ale taberei de pictură.

Cuvânt de bun venit al primarului Florinel Constantinescu

„Aceste două tabere s-au bucurat an de an de prezenţa locuitorilor din Călimăneşti, dar şi a turiştilor veniţi în localitatea noastră. În afară de faptul că suntem bucuroşi că putem să organizăm aceste două tabere, că suntem încântaţi să vă prezentăm câteva din realizările anterioare ale acestor două tabere şi că suntem convinşi că la închiderea acestora veţi aprecia rezultatul muncii artiştilor veniţi anul acesta la Călimăneşti, nu pot decât să vă spun bine aţi venit, să vă spunem că suntem onoraţi, atât noi, cei de la Primăria Călimăneşti, dar şi locuitorii oraşului nostru”, a declarat primarul Florinel Constantinescu.

 

Lansare de carte şi concurs de poezii

După seara de sâmbătă cu concurs de dans, duminică, locuitorii şi turiştii din Călimăneşti au avut parte de o lansare de carte şi de un concurs de recitare poezii în cadrul Taberei Naţionale de Teatru „Florin Zamfirescu”. Evenimentul s-a desfăşurat pe scena Teatrului de Vară din Parcul Central şi a avut parte de multe aplauze din partea participanţilor. Tânăra actriţă Roxana Soare, care a absolvit în acest an Facultatea de Teatru, şi-a lansat volumul de debut, un volum de poezii intitulat „Transparent”. La concursul de recitare nu au participat actori profesionişti, ci pur şi simplu oameni, elevi şi tineri din public care şi-au învins emoţiile. Din juriu au făcut parte şi primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu, dar şi maestrul Florin Zamfirescu. Locul întâi a fost câştigat de o elevă în clasa a II-a a Şcolii Gimnaziale Şerban Vodă Cantacuzino din Călimăneşti, Adriana Ungureanu. Pe locul al doilea s-a clasat Detuela Mihai, iar locul al treilea a fost ocupat de Elena Lili Preda. S-au acordat şi două menţiuni pentru Nicuţă Ioan Lungu şi Mirela Răducu. Câştigătorii au primit diplome, premii şi câte un buchet de flori. La finalul concursului, actorul Florin Zamfirescu a recitat „Umbra lui Mircea la Cozia” scrisă de marele poet român Grigore Alexandrescu. (Cristian BERENDEŢ)

Primari in vizor

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: