Breaking News

Breaking News!

Deputatul Rădulescu: „Nu am venit în PSD pe locul nimănui. Vreau să facem echipă!”

Feb 23, 2016

„I-am asigurat pe colegii din PSD că nu vin războinic sau să impun nişte oameni. Le-am spus ceea ce vreau să fac eu în PSD împreună cu ei… Vom fi o echipă puternică care va câştiga Primăria Râmnicului şi preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea”, susţine deputatul social-democrat Romeo Rădulescu. Într-un scurt interviu acordat publicaţiei noastre, parlamentarul PSD a dezvăluit culisele primelor discuţii purtate cu noii colegi de partid. 

 

 

„Nu voi veni eu cu o listă de consilieri locali”

 

- Domnule deputat Romeo Rădulescu social-democraţii de la Centru v-au desemnat candidatul PSD pentru Primăria Râmnicului. O decizie care cel puţin într-o primă fază a dat naştere unor tensiuni în organizaţia de la Vâlcea. Care este pulsul după primele discuţii purtate cu o parte dintre actualii colegi de partid?

- Am vorbit cu o parte dintre ei şi am încercat să le explic situaţia reală. Că eu nu vin pe locul nimănui şi că de fapt eu vin să facem echipă. Au fost foarte multe discuţii legate de listele de consilieri locali. Nu voi veni eu cu o listă de consilieri locali. Listele le vom face împreună în Biroul Permanent Municipal, în aşa fel încât toţi cei care muncesc şi sunt vechi în partid să-şi aibă locul pe lista de consilieri locali.

- S-au înregistrat şi două demisii. Cum apreciaţi reacţia celor care au renunţat la funcţii?

 

- Sincer, nu ştiu despre aceste demisii, însă consider că este o reacţie normală, ţinând cont de faptul că făcuseră nişte declaraţii înainte de venirea mea. Şi au ţinut neapărat să se ţină de cuvânt. Din punctul meu de vedere nu cred că respectivele demisii erau necesare. Toţi putem să facem o echipă, o echipă puternică.

 

- Ce credeţi că a determinat conducerea Centrală a PSD să ia o decizie atât de radicală la Vâlcea?

 

- Asta nu ştiu! Trebuie să-i întrebaţi pe dânşii, nu pot să vă răspund eu!

 

- Ne puteţi dezvălui din sondajul de opinie comandat de Centru în municipiul Râmnicu Vâlcea?

 

- Nu ştiu date, nu am intrat în posesia respectivului sondaj de opinie.

 

Reacţia adversarilor politici

 

- Vorbeaţi de listele de consilieri locali. Câţi dintre actualii aleşi se vor regăsi pe liste?

- Cred cea mai mare parte dintre ei! Este normal să fie aşa.

- Cum credeţi că au reacţionat adversarii politici la vestea că dumneavoastră v-aţi înregimentat în PSD?

 

- Nu ştiu, dar cred că au fost foarte bucuroşi pentru că nu şi-au mai pus problema dacă mă mai duc la ei sau nu.

 

- Confruntarea pentru Primăria Râmnicului se anunţă extrem de tensionată. Ce şanse aveţi să câştigaţi bătălia din iunie 2016?

 

- Fiecare om politic are locul lui acolo, la un moment dat. Nu cred că ar fi important pentru mine să-mi calculez şansele în acest moment. Cred că toţi candidaţii, cu excepţia unora ar trebui să avem acelaşi ţel – dezvoltarea Râmnicului şi să fim în stare să facem ceva pentru acest oraş.

Posibilă colaborare cu Ion Gigi Matei

 

- Vedeţi posibilă colaborarea cu Ion Gigi Matei în viitoarea campanie electorală?

 

- Pot să colaborez cu oricine în această campanie electorală şi după campania electorală. Nu am o problemă. Am această capacitate să atrag oamenii de partea mea şi să facem treabă împreună.

 

- Care este colaborarea pe care o aveţi cu preşedintele Constantin Rădulescu?

 

- Am o relaţie foarte bună de foarte mult timp.

 

- Cine vi se alătură  în echipa PSD?

 

- Sunt mai mulţi  care mă vor urma. M-am întâlnit cu ei zilele trecute, le-am dat şi formularele de adeziuni şi sper ca până miercuri să am 400-500 de adeziuni, în aşa fel încât să putem să avem o echipă mare împreună cu cea din PSD, o echipă cu care să câştigăm Primăria Râmnicului şi preşedinţia Consiliului Judeţean.

Corupţia alungă investitorii

 

- De ce ar vota râmnicenii Romeo Rădulescu la Primăria Râmnicului şi nu ar vota un alt candidat?

 

- În primul rând pentru că sunt cinstit, sunt gospodar şi ştiu ce am de făcut. Eu nu trebuie să învăţ ce am de făcut. Am arătat în cei doi ani şi jumătate că ştiu ce este de făcut în primărie. Mai mult decât atât, pe finanţările europene din 2014 până în 2020 nu trebuie să pierdem nici măcar un singur leu. Nu vreau să mai aud că vom da bani din bugetul local pentru co-finanţările la proiectele europene. Trebuie toţi să înţelegem că Vâlcea trebuie să se dezvolte. Trebuie să creăm locuri de muncă, trebuie să le dăm oamenilor speranţa că mâine în Râmnicu Vâlcea va fi mult, mult mai bine.

- Care consideraţi că este cea mai gravă problemă cu care Râmnicul se confruntă în prezent?

- Lipsa locurilor de muncă, datorată lipsei credibilităţii. Ca şi oraş noi nu mai avem credibilitate în rândul investitorilor din cauza faptelor de corupţie din Primăria Râmnicului din ultimii ani de zile.

- Veţi duce o campanie axată exact pe acest aspect?  

 

- Nu! Voi duce o campanie axată pe dezvoltarea oraşului, pe tot ceea ce înseamnă locuri de muncă, siguranţa cetăţeanului şi, în general, serviciile publice puse la dispoziţie de administraţia locală către populaţie.

- Aţi pierdut sau aţi câştigat făcând pasul spre PSD?

 

- Consider că toţi am câştigat. Şi eu am câştigat şi PSD-ul a câştigat! Şi râmnicenii vor avea de câştigat.  (A consemnat Nicoleta CHERA)

Flash centru, Interviul Saptamanii

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: