Breaking News

Breaking News!

Deputatul Neaţă, proiect legislativ privind dezvoltarea turismului

Dec 07, 2017

„Legea «Schi în România», pentru România!
Dezvoltăm împreună turismul în România! Proiectul acestei legi, susţinut de mai mulţi colegi deputaţi şi senatori, a luat naştere în urma multor discuţii purtate cu aleşi locali din zone montane, proprietari de terenuri, oameni interesaţi pentru dezvoltarea turismului în România şi jurnalişti vâlceni. Cu toţii, au sesizat faptul că nu pot lua parte la realizarea Programului naţional de dezvoltare a turismului «Schi în România», că nu pot face investiţii în amenajări de pârtii, instalaţii de transport cablu, pensiuni, staţii de iluminat sau prelucrat zăpadă, că turismul montan în România nu are nici o şansă să se dezvolte. Procedura actuală de scoatere definitivă din fondul forestier naţional sau din circuitul agricol a terenurilor este greoaie, neclară, birocratică, scumpă, făcând imposibilă transformarea României într-un domeniu schiabil şi imposibil de pus în valoare această extraordinară facilitate, ce ne-o oferă natura. Proprietarii de terenuri din jurul pârtiilor, mulţi din Vâlcea, mi-au solicitat ajutorul pentru a le uşura procedurile investiţiilor şi proiectelor. Alţi proprietari, mi-au spus că vor să amenajeze noi zone schiabile. Mulţi dintre aceştia, mi-au dat exemplu dezvoltării turistice pe care a cunoscut-o Austria, în urma promovării unor legi în sprijinul investitorilor. Prin urmare, am iniţiat un proiect legislativ, care în curând va deveni lege. O lege care modifică Legea nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului. O lege care simplifică scoaterea definitivă din fondul forestier şi pentru beneficiarii unităţilor administrativ teritoriale, dar şi pentru persoane fizice sau juridice, care nu vor mai trebui să achite sume astronomice statului, o lege care să permită punerea în valoare a imensului potenţial turistic al României!
Se vor dezvolta investiţii în infrastructura montană, se vor moderniza domenii schiabile, va creşte gradul de confort oferit turiştilor, şi implicit va înzeci numărul acestora. Sunt bucuros că am reuşit să îmi respect promisiunea făcută celor din zonele montane vâlcene, oamenilor de afaceri ce doresc să investească în acest domeniu, dar şi oamenilor ce vor fi beneficiarii acestor servicii.
Sunt bucuros că prin această lege, contribui la dezvoltarea întregii infrastructuri din zonele montane ale ţării noastre şi la modernizarea României!
Mulţumesc colegilor mei din Camera Deputaţilor şi Senat, care au înţeles importanţa modificării acestei legi şi sunt alături de mine în acest demers!
Mulţumesc presei vâlcene pentru sprijin şi pentru modul în care face cunoscute iniţiativele legislative pe care le-am realizat, dar şi pentru modul în care le susţin publicului larg, ea având principalul rol în ce priveşte transmiterea importanţei legilor promovate! Mulţumesc celor care mă susţin şi au încredere în mine! Mulţumesc colegilor mei din grupul parlamentar PSD, care aşa cum au promis în campania electorală gândesc şi promovează legi benefice oamenilor şi îndreaptă România spre normalitate! De aceea, sloganul nostru «Îndrăzneşte să crezi în România!», este cel care, pe zi ce trece, dă încredere, tot mai multor români!”, a declarat deputatul PSD, Eugen Neaţă.

Flash centru, Politica

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: