Breaking News

Breaking News!

Deputatul Buican: „PSD amână creşterile salariale promise angajaţilor din învăţământ şi sănătate!”

Iun 08, 2017

Miercuri, 7 iunie 2017, în cadrul dezbaterilor din Plenul Camerei Deputaţilor s-a votat PL-x 209/2017 Proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Din păcate, forma finală a Legii cuprinde o serie de prevederi care o să creeze haos în rândul personalului plătit din fonduri publice. Mai mult decât atât, în urma modificărilor aduse marţi în Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială, majorarea salariilor angajaţilor din educaţie şi sănătate a fost amânată, contrar prevederilor programului de guvernare, a promisiunilor repetate venite din partea conducerii PSD şi a angajamentelor asumate.

Una din cele mai mari hibe a Legii votate în Parlament se referă la stabilirea salariilor din administraţia publică locală de către consiliile locale şi judeţene, prevedere ce va conduce la o discriminare majoră în rândul angajaţilor din primării şi consilii judeţene. Astfel, angajaţi cu funcţii similare din cadrul primăriilor sau din cadrul consiliilor judeţene vor avea salarii diferite de la o unitate administrativ teritorială la alta. Reamintim opiniei publice că preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, în urma consultărilor cu sindicatele reprezentative, a depus un amendament prin care propunea o grilă de salarizare pentru personalul din administraţiile publice locale, însă maşina de vot a deputaţilor PSD din Comisia de Muncă l-a respins.

O altă prevedere ce va crea nemulţumire în rândul angajaţilor din sistemul de stat se referă la amânarea creşterilor salariale promise personalului din învăţământ şi sănătate. Această prevedere prin care se amână termenele privind majorările din cele două domenii, contrar tuturor angajamentelor publice asumate de conducerea PSD, reprezintă de fapt un basm servit de cei de la PSD angajaţilor din  sănătate şi educaţie. De asemenea, această amânare din faşă a creşterilor salariale promise deschide calea unor noi amânări ale termenelor, aşa cum s-a întâmplat în multe alte cazuri din istoria post-decembristă. Parlamentarul liberal Cristian Buican consideră că atâta timp cât toată lumea clamează faptul că sănătatea şi educaţia sunt domenii prioritare în România, era normal ca acestea să beneficieze de o atenţie specială şi nu de o nouă amânare, aşa cum au decis reprezentanţii PSD. În acest sens, deputatul Cristian Buican a depus un amendament prin care propunea majorarea cu 1,00 a tuturor coeficienţilor prevăzuţi la angajaţii din sănătate şi educaţie, fiind normală stabilirea unei salarizări atractive, care să stopeze fenomenul migraţiei forţei de muncă din sănătate şi care să atragă spre învăţământ persoane bine pregătite, dedicate meseriei de dascăl.

„Aplicarea Legii salarizării propusă şi votată de PSD începe cu stângul, cu o amânare. Orice comentariu este de prisos atunci când vezi că indiferent de argumente, deputaţii PSD votează împotriva oricărei propuneri de îmbunătăţire a acestui act normativ. După ce că cei de la PSD îşi bat joc de angajaţii din primării şi consilii judeţene, acum observ că şi celor de la sănătate şi învăţământ le vând poveşti de adormit copii. Dacă mai adaug şi faptul că deputaţii PSD au tăiat indemnizaţiile primarilor şi viceprimarilor localităţilor mici, tabloul dispreţului PSD faţă de personalul bugetar este complet. Personal, am avut o serie de amendamente de îmbunătăţire a Legii, însă cei de la PSD au fost imuni la argumentele raţionale, preferând să urmeze ordinele de partid” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Flash centru, Politica

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: