Breaking News

Breaking News!

Deputat Daniela Olteşanu: „Femeile reprezintă o şansă în plus pentru România!”

Oct 17, 2017

Declaraţia politică „Cota de gen – între lozincă şi oportunitate” susţinută recent de deputatul social-democrat vâlcean Daniela Olteşanu se referă la rolul femeilor în politică, la prezenţa activă a acestora în societate. „Femeile reprezintă o şansă în plus pentru România. Trebuie doar să mai găsim modele româneşti ca Margaret Thatcher, Hillary Clinton, Angela Merkel, Dilma Roussef, Tarja Halonen, care, au zdruncinat puţin această lume predestinată, parcă bărbaţilor”, afirmă deputat Daniela Oteşanu, preşedinta Organizaţiei Judeţene a Femeilor din PSD Vâlcea.   

 

Femeile aduc echilibru în politică şi în societate

„Realitatea ne arată că femeile aduc un plus în orice domeniu în care se implică”, susţine tranşant deputatul PSD Vâlcea. Daniela Oteşanu afirmă cu tărie că femeile aduc echilibru în politică şi în societate. „Este adevărat că femeile au stiluri mult mai diferite decât bărbaţii, unele mizează pe agresivitate, altele se impun prin profesionalism şi eleganţă. Respectul celor din jur este greu de obţinut, dar este un argument solid pentru a încerca, de câte ori avem prilejul, schimbări importante în mentalitatea oamenilor. În ansamblu, eu cred cu tărie, că femeile aduc echilibru în politică şi în societate. Dacă vorbim despre reprezentativitatea femeilor la nivel decizional, fie în afaceri sau în politică, lucrurile nu par imposibile. Statistica ne spune că în România, femeile administrează o afacere la fel de bine ca bărbaţii, iar acest lucru este valabil şi la nivel mondial. Este adevărat că din punct de vedere al persoanelor care demarează o afacere bărbaţii sunt majoritari, însă asta nu înseamnă că nu există şi femei importante în bussines. La nivelul afacerilor mai mici, femeile sunt ceva mai bine reprezentate, dovedind curaj, iniţiativă şi spirit antreprenorial. În cercetarea academică, chiar şi cea economică, femeile devin dominante, cu procente  superioare bărbaţilor”, a afirmat parlamentarul vâlcean. Daniela Olteşanu a punctat faptul că în ţara noastră, regăsim femei în vârful ierarhiei sociale într-o proporţie mai mică, decât în alte state, unde femeile sunt prezente în număr mai mare în politică şi în administraţie. „În România, vedem mai multe femei în fruntea ONG-urilor. Caritatea este o calitate recunoscută şi acceptată mai uşor de către români. Similar se întâmplă şi în domeniul educaţiei.  Femeile nu sunt o minoritate ba, din contra, deci, trebuie să vorbească şi mai ales să fie ascultate pentru ca mentalitatea românilor, încă blocată în diferenţele de gen, să înceapă să se «desţelenească»”, a precizat Daniela Oteşanu.

Succesul în politică

Parlamentarul social-democrat vâlcean a ridicat şi problema credibilităţii femeilor şi a subliniat faptul că succesul în politică nu ţine de frumuseţe, de întâmplări sau de compromisuri, ci de tăria convingerilor, de competenţă, de profesionalism şi de responsabilitate, de abilităţile de comunicare: „O discuţie importantă este şi cea legată de credibilitatea femeilor, iar acest lucru depinde în mare măsură şi de noi dar şi de faptul că trebuie să ni se acorde o şansă mai mare şi să nu mai fim etichetate a priori, unele că sunt prea tinere, altele ca sunt «prea» vârstnice, unele «prea» frumoase, altele că sunt «doar» economişti, medici sau ingineri. Daca luam cazul doamnei Angela Merkel, observăm cu uşurinţă, că succesul în politică nu ţine de frumuseţe, de întâmplări sau de compromisuri, ci de tăria convingerilor, de competenţă, de profesionalism şi de responsabilitate, de abilităţile de comunicare. Puţin  noroc nu strică nici el, dar trebuie multă inteligenţă să-l valorifici. Sunt sigură că respectul şi credibilitatea celor din jur, care nu are legătură cu un post sau o poziţie socială, nu se câştigă nici cu frumuseţe, nici cu noroc, nici cu relaţii. Ba, mai mult, cu cât un om este mai nepotrivit pentru o funcţie de prim rang, fie femeie sau bărbat, cu atât devine mai «mic» în ochii populaţiei. Demnitatea şi respectul de sine nu sunt «amănunte» ale cotei de gen”, a concluzionat deputatul PSD Daniela Oteşanu.

Flash centru, Politica

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: