Breaking News

Breaking News!

DE CE A LUAT ACEASTĂ DECIZIE? Liberalul Vîrlan demisionează!

Feb 08, 2016

„Mă văd nevoit să fac un pas, doi sau chiar trei în spate. Primii paşi vor fi retragerea mea de la conducerea organizaţiei municipale, iar după o perioadă de o săptămână de concediu, mă voi gândi dacă este oportună sau nu şi retragerea mea de la Primăria Râmnicului”, susţine viceprimarul Eduard Vîrlan. Într-un interviu acordat publicaţiei noastre, viceprimarul liberal face dezvăluiri incendiare privind competiţia din interiorul PNL Râmnicu Vâlcea privind desemnarea candidatului la Primăria Râmnicului.

Află la ce renunţă viceprimarul Râmnicului

 

- Domnule viceprimar Eduard Vîrlan se vorbeşte despre o posibilă retragere a dumneavoastră din echipa de conducere a PNL Râmnicu Vâlcea şi chiar de la Primăria Râmnicului. Confirmaţi sau infirmaţi aceste zvonuri?

 

- Eu am intenţionat să fac la organizaţia municipală o politică altfel. Se pare că organizaţia municipală nu este pregătită pentru acest lucru. Am venit cu o echipă de profesionişti ca să facem o campanie aşa cum trebuie, nu prin restaurante, o campanie de la om la om bazată pe proiecte în care cetăţenii municipiului Râmnicu Vâlcea să fie implicaţi direct. Nedorindu-se acest lucru, atunci mă văd nevoit să fac un pas, doi sau chiar trei în spate. Primii paşi vor fi retragerea mea de la conducerea organizaţiei municipale, iar după o perioadă de o săptămână de concediu mă voi gândi dacă este oportună sau nu şi retragerea mea de la Primăria Râmnicului. Renunţarea la funcţia de viceprimar era în ideea de a creşte şansele candidatului PNL la primărie şi să-i ofer posibilitatea să facă administraţie şi să demonstreze locuitorilor că este un bun administrator.

 

Ce propunere a făcut partidului? 

 

- Din câte ştiu aţi făcut deja o propunere în acest sens într-o şedinţă a partidului.

 

- Da, este adevărat am propus Comitetului Judeţean Executiv pentru a vedea că nu am nimic împotriva votului democratic care a fost la Organizaţia Municipală. Nu este nicio problemă. Dacă dânşii consideră că nu sunt apt sau consideră că programul meu pentru dezvoltarea oraşului Râmnicu Vâlcea nu este cel optim, atunci le urez succes şi voi asista şi eu ca simplu membru la campania lor şi la ce vor face în acest oraş.

- În opinia dumneavoastră, desemnarea candidatului pentru Primăria Râmnicului îi interiorul PNL s-a făcut corect?

- Parţial! Parţial pentru că discuţia noastră a fost să se facă un sondaj de opinie adevărat, nu de către casa ştiţi dumneavoastră cui, care după părerea mea a făcut ambele sondaje. Al doilea criteriu era prezentarea unui proiect, un program al candidaţilor pentru dezvoltarea oraşului. Contracandidaţii mei nu l-au avut la momentul discuţiei şi votului. Este posibil să-l fi avut, dar în momentul în care eu am amintit despre acest lucru nu s-a luat în calcul şi s-a trecut la vot. Este clar că un birou care este numit nu este funcţional. Au existat problemele cu această fuziune, cu birourile acestea care s-au format din jumătate foşti PDL, jumătate foşti PNL. Comitetul Local Executiv este numit şi nu ales, şi atunci până la alegerile care vor avea loc în PNL, problemele vor fi de genul acesta.

„Nu este bine să furi startul!”

 

- Contestaţi rezultatele sondajelor prezentate în interiorul partidului?  

 

- Nu pot să spun că le contest, dar dacă ne uităm pe sondajele făcute de alte partide o să vedeţi că rezultatele diferă foarte mult de rezultatele prezentate la noi, la liberali.

 

- Domnul consilier Grigore Crăciunescu va reuşi, în opinia dumneavoastră, să obţină jumătate din scorul partidului pentru a fi desemnat candidat la Primăria Râmnicului? A fost adoptată hotărâre internă care condiţionează această candidatură. Sau liberalii vor recurge la un  „candidat importat”?

- Personal, nu cred nimic! Îi urez succes domnului Grigore Crăciunescu, numai că, am mai spus-o şi pentru alţi candidaţi la Primăria Râmnicului, nu este bine să furi startul, că tot timpul te va penaliza arbitrul.

- Sunteţi de acord cu revenirea în partid a deputatului Romeo Rădulescu?   

 

- Eu am spus că sunt de acord cu orice candidat care are şanse reale şi care vrea să facă o echipă. Dacă Romeo va veni în PNL şi vrea să facă o echipă de profesionişti şi sondajul îl indică cu şanse reale, nu am nimic împotrivă. (A consemnat Nicoleta CHERA)

Flash centru, Interviul Saptamanii

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: