Breaking News

Breaking News!

Cum a pierdut Buican totul?! La muncă, băieţi!

Dec 14, 2016

Alegerile s-au încheiat, iar scorurile sunt cunoscute acum pentru fiecare partid. La Vâlcea, aşa cum anticipam, pesediştii s-au cam jucat cu liberalii lui Buican. Şi asta nu neapărat că ar fi muncit mai mult, ci din cauza unor decizii bune de partea PSD. În schimb, Buican Cristian nu a reuşit să „coabiteze” cu nişte factori cărora nu le-a dat foarte multă importanţă. Unul dintre aceste elemente este legat de relaţia cu Mircea Gutău, relaţie dinamitată de o fostă  „amică” a acestuia. Buican a făcut pasul în spate cam târziu, prizonier probabil al unei relaţii toxice până la final. Relaţiile nu au putut fi îmbunătăţite pe timpul mandatului lui Gheorghe Păsat la Consiliul Judeţean, deşi toată lumea s-ar fi aşteptat la aşa ceva. Amintim de mandatul lui Păsat la Consiliul Judeţean pentru că acest moment este unul de cotitură pentru liderul liberalilor vâlceni cu proiecţie în scorul partidului acum la Vâlcea. Situaţiile tensionate în relaţia cu CET Govora, stricate subit în timpul mandatului lui Păsat (fără ca Păsat să aibă vreo vină în această chestiune jucată cu cuţitele pe sub masă) a determinat virusarea relaţiei şi cu Mircea Gutău prin mecanisme mai puţin văzute de publicul larg. Amintiţi-vă în acest context zvonurile din presa locală legată de sume livrate unui politician la Hotel Marriot în Bucureşti. Şi multe altele care au urmat. Acesta ar fi un element.

Între timp, Costi Rădulescu a speculat magistral schismele jocului pe tablă, joc bătut în cuie de multă vreme de către Buican cu factori de influenţă locali care îi asigurau pe atunci şefia Consiliului Judeţean în primăvara acestui an. Numai că nu a fost să fie. Iar în ciuda numărului mare de primari liberali, scorul nu i-a permis la mustaţă şefia de CJ. Aici, a intervenit virusarea relaţiilor cu Gutău. De la acel moment încolo, Costi Rădulescu a jucat cartea non – conflictului, construindu-şi campania pe calapodul livrat de Liviu Dragnea de la Centru. Aşa că, peste greşelile uriaşe făcute de PNL la centru, au existat greşeli locale, ca şi la Vâlcea. Una peste alta, PSD livrează numărul de parlamentari propus, chiar dacă situaţia lui Eugen Neaţă este încă incertă. Noi sperăm că va intra. Este totuşi un tip de viitor. Rămâne de văzut!

În acest context, Buican nu avea ce să facă mai mult. El a pierdut meciul din timpul mandatului lui Păsat. Repet! Fără ca Păsat să fi influenţat cumva meciul politic. Buican era şeful de facto şi nu putea permite nimănui să se bage în ciorba lui, indiferent de rezultat. Ar fi riscat prea mult. Mai mult decât viitorul său politic. Nu vrem să-i facem acum un rechizitoriu lui Buican pentru că mecanismele declinului său sunt mai adânci. Vin din spate şi, din păcate, sunt prea puţin cunoscute publicului larg. Însă, subliniez faptul că totul a fost în puterea lui. Mai mult ca sigur că a grăbit puţin nişte lucruri la un moment dat şi asta l-a dus la pierzanie. Calculele sale au fost greşite. Şi oricum nu se putea sfătui cu nimeni. Deşi ar fi putut. A considerat, din nou, prea periculos. Deocamdată, aşteptările faţă de PSD sunt uriaşe, iar oamenii trebuie să se apuce de treabă imediat. Costi Rădulescu ştie asta şi, mai ales, ştie cât are de muncă. Pe lângă declaraţiile frumoase ale echipei pe care a făcut-o cu Gutău şi care au dat bine opiniei publice cu mesajele mobilizatoare şi non-conflictuale, abia acum începe munca. Pentru că lumea s-a săturat de scandal şi de distrus. Vrea altceva. Vrea locuri de muncă, pensii, salarii, autostrăzi şi nu doar promisiuni şi conflicte inutile sau interese personale. La muncă, băieţi!

Editorial

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: