Breaking News

Breaking News!

Consilierii locali PNL, sub lupa preşedintelui Bogdan Popescu

Iun 19, 2018

Consilierii locali liberali au intrat în vizorul preşedintelui interimar Bogdan Popescu. Liderul Organizaţiei Municipale a avut o poziţie fermă în ceea ce priveşte votul exprimat recent de aleşii liberali la propunerea edilului Mircia Gutău privind contractarea de către Primăria Râmnicului a unui nou împrumut. „Votul consilierilor municipali nu reprezintă voinţa structurii de conducere a Organizaţiei Municipale, a Biroului Politic Municipal”, a declarat recent într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Râmnicu Vâlcea, Bogdan Popescu.  

Moment jenant în interiorul PNL   

Liderul interimar al liberalilor râmniceni şi-a exprimat public nedumerirea faţă de votul colegilor săi din Consiliul Local pe proiectul de hotărâre care viza contractarea de către Municipalitate a unui nou împrumut. „Noi le-am recomandat consilierilor noştri să se abţină de la vot, atât timp cât nu sunt explicate corect, aşa cum trebuie, proiectele respective şi împrumutul. Nu considerăm că votul pe care l-am fi dat, de susţinere a acestui proiect, era un vot transparent faţă de cei care plătesc taxe şi impozite din ce în ce mai mari şi apăsătoare în acest municipiu. Am avut cu colegii mei din Consiliul Local o discuţie şi înainte şi după vot. Vă spun adevărul! Colegii mei din Consiliul Municipal au acceptat recomandarea Organizaţiei Municipale până cu 30 de minute înaintea acelei şedinţe… Liderul de grup, domnul Băzăvan, vă poate confirma că mi-a spus telefonic că votul va fi de abţinere. Ce s-a întâmplat cu 5-15 minute înaintea şedinţei, eu, asta nu pot să vă spun! În şedinţa ulterioară celei din Consiliul Municipal, colegii mei, toţi, au solicitat explicaţii celor care au votat astfel… Explicaţiile nu ne-au mulţumit! Domnul Crăciunescu a spus că, în campania electorală, a avut nişte proiecte comune cu domnul Gutău şi că i s-a părut nefiresc să se abţină la acest împrumut, cât tip au avut proiecte comune. Este opinia dumnealui. Vă repet, nu am încercat să punem presiune imperativă prin hotărâre de birou asupra colegilor noştri din Consiliul Municipal, cărora le-am solicitat să voteze liberal, în favoarea cetăţenilor care i-au trimis acolo şi rezonabil”, a afirmat preşedinte interimar al liberalilor râmniceni.  

 

Răzgândacii au scăpat nesancţionaţi

Chiar dacă votul a fost unul controversat, aleşii PNL din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea au scăpat nesancţionaţi. Întrebat punctual dacă aleşii riscau vreo sancţiune, preşedinte Bogdan Popescu a precizat: „Măsuri se pot lua doar într-o singură situaţie – în cazul în care cineva, prin vot, încalcă statutul PNL sau o hotărâre de Birou Politic Municipal, care este adoptată în conformitate cu statutul PNL. Noi am considerat că nu trebuie să dăm vot imperativ cuiva ca să voteze rezonabil o opinie liberală. A fost o recomandare făcută de organizaţie!”, a precizat Bogdan Popescu.

Încredere sub semnul întrebării  

„Nu pot să vă dau nicio garanţie că astfel de situaţii nu se vor mai repeta! Dacă eu voi mai fi preşedinte al Organizaţiei Municipale în anul 2020, atunci vă garantez că acest lucru nu se va mai întâmpla. Deocamdată, trebuie să găsim o modalitate de colaborare cu domnii consilieri locali, care au venit dinaintea mandatului domnului Victor Giosan şi dinaintea mandatului meu”, a concluzionat preşedintele interimar al liberalilor râmniceni.

Dezvaluiri, Flash centru

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: