Breaking News

Breaking News!

CONDUCEREA ISJ VÂLCEA, REEVALUATĂ în urma unei decizii a Ministerului Educaţiei Naţionale

Feb 28, 2018

Ministerul Educaţiei Naţionale a dispus anularea evaluărilor inspectorilor şcolari generali, inspectorilor generali adjuncţi şi a directorilor Caselor Corpului Didactic şi demararea cercetării disciplinare. La recenta evaluare, şeful ISJ Vâlcea, Andra Bică, a obţinut calificativul „FOARTE BINE”, în timp ce Roxana Călina Roşu şi Ana Jipescu, inspectori şcolari generali adjuncţi, au obţinut potrivit unor surse credibile din instituţie – calificativul „NESATISFĂCĂTOR”.

 

Vicii majore în organizarea procesului de evaluare

„În urma controlului efectuat de către Corpul de Control al Ministrului, în perioada 20-23 februarie, cu tema «Verificarea respectării Metodologiei privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic», s-au constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar şi în evaluarea propriu-zisă. Corpul de Control al ministrului a depistat următoarele nereguli care au dus la vicierea procesului de evaluare: • Au fost folosite formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare (OMEN nr. 4315/2014); • Din formularele utilizate în procesul de evaluare lipseşte rubrica de autoevaluare; • Totalul punctajului de pe unele fişe de evaluare a fost calculat greşit, astfel încât calificativele acordate au fost eronate, persoana evaluată obţinând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect. Pe baza acestor calificative, persoanele evaluate sunt menţinute sau nu în funcţia de conducere; • În alte cazuri, s-a ajuns la situaţii aberante în care punctajul acordat depăşeşte punctajul maxim de 100 de puncte; • Evaluarea directorilor Caselor Corpului Didactic nu a fost realizată în fapt de către Comisia unică de evaluare, asumându-se rezultatele unei evaluări anterioare”, se arată într-un recent comunicat de presă postat pe site-ul ministerului.

 

Decizia ministrului

 

Astfel, Ministrul Educaţiei Naţionale a dispus: • Anularea evaluării realizate asupra activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii caselor corpului didactic • Reluarea procesului de evaluare, după revizuirea metodologiei de evaluare • Efectuarea de cercetări asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate. Inspectorii generali, inspectorii generali adjuncţi şi directorii Caselor Corpului Didactic sunt evaluaţi anual conform prevederilor Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011. În temeiul acestor evaluări privind activitatea managerială se acordă calificative pe baza cărora se decide menţinerea, monitorizarea sau încetarea contractului de management.

CONDUCEREA ISJ VÂLCEA, REEVALUATĂ în urma unei decizii a Ministerului Educaţiei Naţionale

 

Flash centru, Stirea zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: