Breaking News

Breaking News!

COMASARE CU SCANDAL. Primăria, în război cu Ministerul Educaţiei!

Mar 27, 2017

Intenţia primarului Mircia Gutău de a comasa internatele şcolare din Râmnic nu a fost cel puţin deocamdată aprobată de oficiali din Ministerul Educaţiei. „O spun încă o dată cât se poate de clar: Primăria nu-şi permite să plătească întreţinerea unui ditamai internat din care să fie ocupate 10 camere, iar el să aibă 50. Nu ne mai permitem acest lucru!… Voi merge şi le voi spune foarte clar că, oricum, vom comasa internatele. Vom pune lacăt pe internat să stea aşa dacă vor! Este culmea tupeului să emiţi pretenţia asupra unui bun care nu este al tău. Clădirile sunt ale primăriei municipiului. Noi le-am dat lor în administrare. Nu pot ţine mobilier pe acolo şi noi să plătim căldura. Trebuie să înţeleagă toţi. Şi veţi vedea că lucrurile vor fi aşa cum spun!”, a declarat indignat edilul Râmnicului.

 foto-text-internate-5

Gutău: „Toţi elevii nu ocupă două internate, iar noi avem 7 sau 8!”

Primarul Mircia Gutău susţine că se impune de urgenţă comasarea internatelor şcolare din Râmnic. Potrivit afirmaţiilor lui Gutău, elevii care se află cazaţi în internate nu depăşesc capacitatea a două locaţii: „S-a făcut o inventariere clară a tuturor locurilor din internate. Avem 7 sau 8 internate. Toţi elevii pe care-i avem acum înregistraţi nu ocupă două internate. Mă refer la Liceul de Chimie care are 242 de locuri şi Colegiul «Mircea cel Bătrân» care are 340 de locuri. Nu sunt 500 de elevi, dar avem internate la Ferdinand, Pleşoianu, Mecanic 2. Avem peste tot internate. O spun încă o dată cât se poate de clar: Primăria nu-şi permite să plătească întreţinerea unui ditamai internat din care să fie ocupate 10 camere, iar el să aibă 50. Nu ne mai permitem acest lucru!”, a afirmat Gutău.

„Este strigător la cer!” – reacţie la răspunsul ministerului

Primăria Râmnicului a început deja demersurile către Ministerul Educaţiei pentru preluarea internatului de la Liceul Ferdinand. Reacţia oficialilor din minister l-a determinat pe edilul Râmnicului să aibă o poziţie tranşantă: „Am făcut adresă la minister pentru a prelua internatul Liceului Ferdinand. Am documentat că ducem elevii la internatul Liceului Oltchim. Acolo sunt 242 de locuri şi 43 de elevi, iar de la Ferdinand mai sunt vreo 38 şi se fac peste 70. Ni s-a răspuns de la minister că trebuie justificată mai bine, să luăm acordul părinţilor care au elevii acolo. Şi, dacă vor părinţii … Este strigător la cer! A fost domnul viceprimar la minister, a luat ce hârtii trebuie făcute şi va merge, din nou, săptămâna viitoare. Voi merge şi eu! Le voi spune foarte clar că oricum vom comasa internatele. Vom pune lacăt pe internat să stea aşa dacă vor. Este culmea tupeului să emiţi pretenţia asupra unui bun care nu este al tău. Clădirile sunt ale primăriei municipiului. Noi le-am dat lor în administrare. Nu pot ţine mobilier pe acolo şi noi să plătim căldura. Trebuie să înţeleagă toţi. Şi veţi vedea că lucrurile vor fi aşa cum spun!”, a concluzionat primarul Râmnicului. (Cristian BERENDEŢ)

Dezvaluiri, Flash centru

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: