Breaking News

Breaking News!

CARACTIŢA PROIECTELOR PNDL 2 ÎN VÂLCEA

Iun 21, 2017

Achiziţii dubioase ale unor primari PSD şi PNL din judeţul Vâlcea. Un prim exemplu: „Decontarea serviciului se va face în următoarele procente : 60% după obţinerea contractului de finanţare, 20% după întocmirea documentaţiei de atribuire şi 20% după semnarea contractului de execuţie”. Sursele noastre vorbesc despre faptul că primăriile care au încheiate dubioasele contracte se vor regăsi şi pe lista beneficiarilor de fonduri. Recent, premierul Sorin Grindeanu a demis toţi secretarii de stat, secretarul general şi secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltării. „Am făcut acest demers pentru a bloca eventualele abuzuri şi nu pentru a bloca programul. Acesta trebuie să continue şi vă asigur că acest lucru se va întâmpla cât de curând, dar doar cu respectarea legii”. Tăcere suspectă a politicienilor vâlceni!

 

Contracte dubioase

Primarii mai multor localităţi vâlcene au semnat recent contracte care ridică mari semne de întrebare, multe dintre ele cu încălcare prevederilor legale. Contractele vizează anumite servicii punctuale pentru proiectele PNDL, în condiţiile în care nu s-au făcut alocările de fonduri pe acest program derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Din informaţiile noastre, până în prezent nu mai puţin de 10 primari din tabăra PNL şi PSD au semnat astfel de contracte dubioase. Sursele noastre vorbesc despre faptul că primăriile care au încheiate contractele se vor regăsi şi pe lista beneficiarilor de fonduri. Înţelegerile vizează reabilitarea, modernizarea şi extinderea unor şcoli, extindere reţelelor de canalizare menajeră sau alimentare cu apă, precum şi reabilitarea şi modernizarea unor sectoare de drum de interes local.

 

Avertisment ferm

Premierul Sorin Grindeanu a decis recent demiterea tuturor secretarilor de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, precum şi a secretarului general şi a secretarilor generali adjuncţi pentru a evita orice abuz în legătură cu PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală), prin care banii ajung din visteria statului la aleşii locali. „Nu îmi doresc ca un program de asemenea importanţă să fie folosit în jocuri politice. (…) Vreau să va spun că nu accept ca acest program să fie folosit în scopuri politice şi nu am de gând să tolerez aşa ceva. Şi tocmai pentru a înlătura orice umbră am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din MDRAP, pentru secretarul general şi pentru secretarii generali adjuncţi, pentru ca de astăzi să nu mai poată semna nici dumneaei (Shhaideh) nici prin interpuşi niciun act care să aibă legătură cu PNDL. Am făcut acest demers pentru a bloca eventuale abuzuri şi nu pentru a bloca programul, acesta trebuie să continue şi vă asigur că acest lucru se va întâmpla cât de curând dar doar cu respectarea legii.”, a susţinea Sorin Grindeanu. Ministerul Dezvoltării a alocat PNDL-ului 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017-2020, o alocarea mult mai mare decât în anii trecuţi.

Seism în administraţia vâlceană

Surse demne de încredere susţin că înţelegerile parafate de primarii anumitor localităţi vâlcene pe proiectele PNDL 2 vor produce un cutremur în administraţia vâlceană. Caracatiţa PNDL are rădăcini adânci în judeţul Vâlcea. Contractele obţinute prin încredinţare directă pot intra în atenţia oamenilor legii. Dezvăluiri incendiare într-o ediţie viitoare. (Nicoleta CHERA)  

Dezvaluiri, Flash centru

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: