Breaking News

Breaking News!

AJOFM organizează pe 12 mai BURSA FORŢEI de MUNCĂ. Parteneriat angajatori – elevi.

Mai 09, 2017

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea împreună cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea organizează BURSA FORŢEI de MUNCĂ în data de 12.05.2017, începând cu orele  900, la sediul C.R.F.P.A. Vâlcea din str. Calea lui Traian, nr. 98, Rm. Vâlcea, având drept invitaţi angajatori şi elevi. Potrivit declaraţiilor directorului executiv al AJOFM Vâlcea, Ion Marius Năfliu, evenimentul se desfăşoară pentru a oferi posibilitatea angajatorilor de pe piaţa forţei de muncă vâlcene de a-şi prezenta activităţile şi oportunităţile oferite, în vederea realizării unei cariere profesionale. Totodată, elevii vor lua contact cu cerinţele şi facilităţile existente pe piaţa muncii.

 

Certificarea competenţelor profesionale

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea prin Centrul propriu de evaluare a competenţelor profesionale poate să certifice gratuit competenţele profesionale ale şomerilor în ocupaţiile:  administrator pensiune, agent de turism, cameristă, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, îngrijitoare copii, lucrător în gospodărie agroturistică şi recepţioner de hotel. Actele solicitate sunt următoarele: carte de identitate (copie şi original); certificat de naştere sau de căsătorie, după caz (copie şi original) ; adeverinţă medicală (apt pentru muncă în ocupaţia în care doreşte să se certifice); adeverinţă eliberată de organele fiscale (cu veniturile realizate); diploma absolvire a ultimei forme de învăţământ (copie şi original); adeverinţă eliberată de un angajator că a lucrat în ocupaţia pentru care doreşte certificarea competenţelor profesionale (perioada).

Cursuri de limbi străine

Directorul executiv a mai punctat faptul că, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, în calitate de  furnizor de formare profesională, organizează cursuri pentru iniţiere în limbile: engleză, italiană, spaniolă şi germană. Actele necesare înscrierii la cursuri (originale şi copii): carte de identitate; certificat de naştere; certificat de căsătorie, după caz; diploma de studii (ultima formă de învăţământ absolvită); adeverinţă medicală din care să rezulte că este apt/ă pentru meseria solicitată; act eliberat de organul financiar teritorial (de care aparţine persoana cu domiciliul), din care să rezulte că nu realizează venituri sau că realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la A.J.O.F.M. Vâlcea, ca şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi, vor urma cursurile gratuit şi vor avea asigurată decontarea abonamentului de călătorie pe perioada frecventării cursurilor. Agenţia vine astfel în sprijinul valorificării potenţialului forţei de muncă existente pe plan local. (Cristian BERENDEŢ)

Flash centru, Stirea zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: